Sciencemadness Discussion Board
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version  
Author: Subject: Trying to upgrade board software
Polverone
Now celebrating 18 years of madness
*********




Posts: 3164
Registered: 19-5-2002
Location: The Sunny Pacific Northwest
Member Is Offline

Mood: Waiting for spring

[*] posted on 20-3-2009 at 15:29
Trying to upgrade board software


We were offline for longer than I expected as I was trying to upgrade the forum software and hit a snag. I may temporarily disable the board again later as I make another attempt but for now I think I need to learn more about PHP debugging before I continue.




PGP Key and corresponding e-mail address
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
kclo4
International Hazard
*****




Posts: 915
Registered: 11-12-2004
Location:
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 20-3-2009 at 15:34


What updates are we getting? anything noticeable?



View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Polverone
Now celebrating 18 years of madness
*********




Posts: 3164
Registered: 19-5-2002
Location: The Sunny Pacific Northwest
Member Is Offline

Mood: Waiting for spring

[*] posted on 20-3-2009 at 16:00


It's mostly security improvements, but a few improved features too. You can read about it here.



PGP Key and corresponding e-mail address
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Polverone
Now celebrating 18 years of madness
*********




Posts: 3164
Registered: 19-5-2002
Location: The Sunny Pacific Northwest
Member Is Offline

Mood: Waiting for spring

[*] posted on 22-3-2009 at 14:01


The forum software is finally upgraded. It took a lot of time because the standard upgrade procedure did not work, so I had to do a lot of manual fixing to get the database formats updated for the latest forum software.

U2U messages sent after Friday afternoon were not carried over as part of this upgrade, due to the way I had to handle the database. If you have important U2U messages missing, you can still visit the legacy forum with the newer U2U database at http://www.sciencemadness.org/old-talk/

Don't post to the old board though, because further posts will not be transferred to the newly upgraded version here.

[Edited on 3-22-2009 by Polverone]




PGP Key and corresponding e-mail address
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
kclo4
International Hazard
*****




Posts: 915
Registered: 11-12-2004
Location:
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 22-3-2009 at 16:05


when I click http://www.sciencemadness.org/old-talk/ it gives 404 Not Found.



View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Polverone
Now celebrating 18 years of madness
*********




Posts: 3164
Registered: 19-5-2002
Location: The Sunny Pacific Northwest
Member Is Offline

Mood: Waiting for spring

[*] posted on 22-3-2009 at 16:48


Try again now.



PGP Key and corresponding e-mail address
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
kclo4
International Hazard
*****




Posts: 915
Registered: 11-12-2004
Location:
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 22-3-2009 at 17:01


Yep :)



View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Fleaker
International Hazard
*****




Posts: 1246
Registered: 19-6-2005
Member Is Offline

Mood: nucleophilic

[*] posted on 22-3-2009 at 18:37


You don't have an https for this newer version? I noticed that I can get to https://sciencemadness.org/talk , but upon logging in, I am redirected to the http.

Am I the only one experiencing this?




Neither flask nor beaker.


"Kid, you don't even know just what you don't know. "
--The Dark Lord Sauron
View user's profile View All Posts By User
Polverone
Now celebrating 18 years of madness
*********




Posts: 3164
Registered: 19-5-2002
Location: The Sunny Pacific Northwest
Member Is Offline

Mood: Waiting for spring

[*] posted on 22-3-2009 at 19:54


Fleaker, you are right.

With the old forum software if you started out using https, you would keep using it. If you started with http you would also keep using it. Now the forum software forces one protocol or the other based on a configuration variable that I have to define for the board. I have asked the XMB support forum if there is a way to restore the old behavior.

I like to use https, but I know that not everyone does, and if I force the forum to https I am afraid we will lose search engine coverage as well as annoying some members.




PGP Key and corresponding e-mail address
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Polverone
Now celebrating 18 years of madness
*********




Posts: 3164
Registered: 19-5-2002
Location: The Sunny Pacific Northwest
Member Is Offline

Mood: Waiting for spring

[*] posted on 22-3-2009 at 20:16
I think I have a solution


Try going to https://www.sciencemadness.org/whisper/

You may have to log in again. It should be the same as the regular forum except it uses https. Since the forum software only permits you to set http or https I just set up 2 copies of the software, 1 for http and 1 for https, under different urls. The content is all the same though.




PGP Key and corresponding e-mail address
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
hector2000
Hazard to Others
***




Posts: 127
Registered: 22-8-2006
Member Is Offline

Mood: Cool

[*] posted on 23-3-2009 at 00:21


why you dont upgrade forum to last version of xmb?
last version contain lot of new part.like avatar,multi attachment and.... ?




Chemistry=Chem+ is+ Try
View user's profile View All Posts By User
Polverone
Now celebrating 18 years of madness
*********




Posts: 3164
Registered: 19-5-2002
Location: The Sunny Pacific Northwest
Member Is Offline

Mood: Waiting for spring

[*] posted on 23-3-2009 at 09:12


I have upgraded to the last version of XMB. Try making a post and you'll see that there is a new multi-attachment option. XMB has had avatars forever but they've always been disabled here.



PGP Key and corresponding e-mail address
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
hector2000
Hazard to Others
***




Posts: 127
Registered: 22-8-2006
Member Is Offline

Mood: Cool

[*] posted on 23-3-2009 at 10:58


why avatar is disable here?



Chemistry=Chem+ is+ Try
View user's profile View All Posts By User
Polverone
Now celebrating 18 years of madness
*********




Posts: 3164
Registered: 19-5-2002
Location: The Sunny Pacific Northwest
Member Is Offline

Mood: Waiting for spring

[*] posted on 23-3-2009 at 11:28


Many people will pick avatars that are offensively ugly, and I don't want to hurt their feelings by telling them that their avatar is no good and must be replaced or removed.



PGP Key and corresponding e-mail address
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Fleaker
International Hazard
*****




Posts: 1246
Registered: 19-6-2005
Member Is Offline

Mood: nucleophilic

[*] posted on 23-3-2009 at 13:53


Excellent and quick fix to the problem. I appreciate it Polverone, and I am sure others do as well. Have a good day and thank you for updating the board.



Neither flask nor beaker.


"Kid, you don't even know just what you don't know. "
--The Dark Lord Sauron
View user's profile View All Posts By User
jokull
International Hazard
*****




Posts: 503
Registered: 22-2-2006
Location: Everywhere
Member Is Offline

Mood: Ice glassed

[*] posted on 27-3-2009 at 06:27


It seems that the "Post reply" and "Quote" controls are not available in the References section, specially in the "wanted references..." thread. I hope this may be corrected in order to satisfy a request from another members.
View user's profile View All Posts By User
Polverone
Now celebrating 18 years of madness
*********




Posts: 3164
Registered: 19-5-2002
Location: The Sunny Pacific Northwest
Member Is Offline

Mood: Waiting for spring

[*] posted on 27-3-2009 at 15:04


This problem was reported by gsd also. I think it is fixed now. The permissions system used internally by the forum software has changed in this latest release and it has been hard to figure out what combination of permissions to apply to make it behave like the old version.

I had a bug reported to me where non-approved members could read Whimsy and References, and I fixed that problem, but apparently the fix I made was overbroad and prevented members from posting. I think I have it appropriately set now so approved members can read/post but others cannot.




PGP Key and corresponding e-mail address
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Panache
International Hazard
*****




Posts: 1290
Registered: 18-10-2007
Member Is Offline

Mood: Instead of being my deliverance, she had a resemblance to a Kat named Frankenstein

[*] posted on 19-4-2009 at 14:45


Quote: Originally posted by Polverone  
Try going to https://www.sciencemadness.org/whisper/

You may have to log in again. It should be the same as the regular forum except it uses https. Since the forum software only permits you to set http or https I just set up 2 copies of the software, 1 for http and 1 for https, under different urls. The content is all the same though.


The secure server address now is failing to make a connection, as such the only way i could log and view was via the http site. Don't know if others are experiencing this.




View user's profile View All Posts By User
MagicJigPipe
International Hazard
*****




Posts: 1554
Registered: 19-9-2007
Location: USA
Member Is Offline

Mood: Suspicious

[*] posted on 19-4-2009 at 21:19


I am experiencing this also as of the time of this posting.

I am now in "HTTP mode".




"There must be no barriers to freedom of inquiry ... There is no place for dogma in science. The scientist is free, and must be free to ask any question, to doubt any assertion, to seek for any evidence, to correct any errors. ... We know that the only way to avoid error is to detect it and that the only way to detect it is to be free to inquire. And we know that as long as men are free to ask what they must, free to say what they think, free to think what they will, freedom can never be lost, and science can never regress." -J. Robert Oppenheimer
View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Polverone
Now celebrating 18 years of madness
*********




Posts: 3164
Registered: 19-5-2002
Location: The Sunny Pacific Northwest
Member Is Offline

Mood: Waiting for spring

[*] posted on 20-4-2009 at 13:38


I am having trouble with HTTPS too. It looks like they just moved the site to another server. I will see if this problem resolves spontaneously by tomorrow. If not I will go to tech support.

[Edited on 4-20-2009 by Polverone]




PGP Key and corresponding e-mail address
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User

  Go To Top